Ga naar de primaire navigatie Ga naar inhoud Ga naar voettekst

Stand Up Paddle Surfing

Ervaar Alkmaar vanaf het water

Snelle Details

Een uur
10
Twee uur
20
Dagdeel 4 uur
30

Sup Door De Alkmaarse Grachten

Alkmaar is een prachtige stad waarbij de grachten door het hele centrum lopen. Vanaf het water kan de stad prachtig bewonderen vanaf een sloep of motorboor. Sinds dit jaar is het bij Buiten met Buiter ook mogelijk om van al het moois dat Alkmaar bieden heeft te bewonderen vanaf een sup board. Suppen is een opkomende trend die iedereen uit kan oefenen.

Stand Up Paddle Surfing

Stand up paddle surfing ook wel suppen of peddelsurfen genoemd is een vorm van surfen op een golfsurfplank met een lengte van minimaal 3 meter. In tegenstelling tot surfen heb je tijdens het suppen een pedel in je hand waarmee je jezelf voortbeweegt door het water.

Bij gewoon surfen wordt er vaak liggend of knielend met de armen gepeddeld, bij een stand up paddle board wordt er gebruik gemaakt van een peddel en sta je rechtop op het board.

De surfplanken waar Buiten met Buiter gebruik van maakt zijn tussen de 2,5 en 4,5 meter waarbij de plank erg stabiel is door het grote volume. De sup boards zijn voorzien van een enkelband waarbij het onmogelijk is dat het board er zonder u vandoor gaat. Daarnaast zijn de peddels af te stellen op de gewenste lengte.

Skip to toolbar